Polakweg 17, 2288 GG, NL
085 130 1671
Info@rijopleidingstip.nl

Aanhanger Rijbewijs

Rijbewijs (BE)

Een aanhanger is in veel situaties heel handig en in sommige gevallen heeft u een aanhanger- rijbewijs nodig. Bijvoorbeeld wanneer u een caravan, boot of paard wilt vervoeren. Gelukkig kunt u bij Rijopleiding Stip in Rijswijk en Rotterdam uw aanhanger-rijbewijs (BE) in 1 dag halen.

Pakket 1

€645,-

  • 5 Rijlessen
  • Incl Praktijk examen
Meer Info

PAKKET 2

€755,-

  • 7 Rijlessen
  • Incl Praktijk Examen
Meer Info

PAKKET 3

€330,-

  • Examen €230,-
  • Combinatie gebruik tijdens examen €100,-
Meer Info

Eendaagse aanhanger-rijbewijs (BE) opleiding

Op de dag van uw aanhanger-rijbewijs opleiding plannen wij ook direct uw aanhanger rijexamen met het CBR. Zo heeft u binnen 1 dag uw aanhanger-rijbewijs (BE) in uw bezit. Zo hoeft u niet lang te wachten en kunt u vrijwel direct aan de slag.

Wel plannen wij met u een proefles van tevoren zodat wij allemaal zeker zijn dat het in 1 dag gaat lukken. Uw rijvaardigheid dient beoordeeld te worden en moet op een bepaald niveau zijn om het examen succesvol te behalen in 1 dag. Mocht er meer aandacht nodig zijn dan zorgen wij dat we voor die dag nog een rijtraining doen.

Wanneer heeft u een aanhanger-rijbewijs (BE) nodig?

Niet voor elke aanhangwagen is een aanhanger-rijbewijs nodig. Er zijn namelijk situaties waarin u een aanhanger achter uw auto mag trekken zonder dat er aanhanger-rijbewijs voor nodig is.

Sinds 2013 is het niet nodig om een aanhanger-rijbewijs (BE) te hebben in de volgende gevallen:
      • Als de TMM (toegestane maximum massa) van de aanhangwagen of oplegger minder dan 750 kilo is.
      • Is de aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo? (Het voertuig heeft dan een eigen gele kentekenplaat.) Dan is           rijbewijs B toegestaan, als de TMM van beide voertuigen samen niet meer bedraagt dan 3.500 kilo.

De toegestane maximum massa is het lege gewicht + het laadvermogen.
Het gaat hier om het maximale gewicht dat staat vermeld op het kenteken. Wat het daadwerkelijke gewicht is door bijvoorbeeld het aantal inzittenden is niet van belang. U kunt dit checken bij het RDW (https://ovi.rdw.nl/).

Mocht je een zware trailer willen vervoeren dan heb je dus een aanhanger-rijbewijs (BE) of rijbewijs B+ code 96 nodig. In dit geval neemt u contact met ons op voor een snelle rijopleiding voor uw aanhanger-rijbewijs.

Speciaal rijbewijs B+ code 96

In het geval dat uw combinatie meer dan 3.500 kilo weegt maar minder dan 4.250 kilo heeft u een ander rijbewijs nodig. In dat geval gaat het om een Speciaal rijbewijs B+ code 96. Gelukkig kunt u in Nederland deze gelijktijdig aanvragen bij het aanhanger-rijbewijs BE. Het examen is namelijk gelijk voor beide rijexamens.

Aanhangrijbewijs halen bij Rijopleiding Stip

Heeft u een aanhanger-rijbewijs nodig? Neem dan contact met ons op om direct een afspraak te maken voor uw proefles en uw rijexamen bij het CBR. Voor het behalen van een aanhangrijbewijs dient u te beschikken over een rijbewijs B. Een extra theorie-examen is niet nodig. U kunt dus snel beginnen.

Begin vandaag nog met uw Aanhangerijbewijs!

    ×